Perspectieven Comcast lijken goed

Comcast publiceerde onlangs beter dan verwachte resultaten over het eerste kwartaal. Diverse analisten verwachten dat ‘Theme Parks televisie’ en de integratie van Dreamworks Animation forse groei kunnen leveren voor het bedrijf. Veel analisten stellen dat het aandeel Comcast nu ondergewaardeerd is. Over de afgelopen 10 jaar staat het aandeel echter al wel ruim 400 procent hoger.

Comcast heeft verder een aandelinkoopprogramma van 12 miljard dollar. 7 miljard dollar hiervan zal in 2017 aangewend worden voor deze aandeleninkoop. Het bedrijf behoort tot de grootste Amerikaanse mediabedrijven.

Op basis van de taxaties van de meeste analisten zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2017 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 84,63 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 80,4 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Comcast in beeld plus taxaties 2017

koersdata

De analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 9,41 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 1,98 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op 20,66 te liggen.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,63 cent verwacht. Comcast 's dividendrendement komt hiermee uit op 1,54 procent. Het gemiddelde dividend van de kabel- en telecombedrijven ligt op een schamele 0,01 procent.

Laatste koersdoelen rond de 86 dollar

De laatste 3 adviezen voor het kabelbedrijf zijn afkomstig van Goldman Sachs , Raymond James en Jefferies & Co..

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Comcast 's marktkapitalisatie 199,06 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 40,91 dollar.

Historische koersen Comcast

koersdata comcast

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.