Facebook straks ook de strijd aan met Netflix

Op basis van diverse rapporten blijkt dat Facebook op vrij korte termijn plannen heeft om ook televisieshows te gaan maken. Hiermee treedt Facebook in de ring met onder andere Netflix, Youtube en Amazon.com .com. Facebook betaalt inmiddels al aan bedrijven zoals Vox en Buzzfeed om Facebook Live en ‘360 graden’ video’s te gaan gebruiken.

Facebook zal naast televisieshows ook korte video’s gaan aanbieden, allemaal op advertenties gebaseerd. Recent startte het bedrijf ook al met maar video-applicatie voor mobiel. Hiermee kunnen gebruikers eenvoudiger in videocontent zoeken. Dit betekent een directe aanval op zowel Youtube en Netflix.

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 38,52 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar zodoende het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 27,64 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Facebook in beeld plus taxaties 2017

historische koersen

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 14,6 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de meeste analisten een winst per aandeel van 4,84 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 31,31 te liggen.

Voor dit jaar verwachten de analisten dat Facebook geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de internetbedrijven ligt op een magere 0,36 procent.

Actuele koersdoelen rond de 157 dollar

KBC Securities, Barclays en Beleggers Belangen gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Facebook 's marktkapitalisatie nu 347,46 miljard dollar.

Het aandeel sloot donderdag op 151,53 dollar.

Historische beurskoersen Facebook

historische koersen facebook

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.