Oracle zet verder in op digitale marketing, veel groei bij cloud

Ook het Amerikaanse Oracle is behoorlijk in transitie. Recent maakte het bedrijf een samenwerking voor clouddiensten bekend met AT&T . Beide bedrijven noemen deze samenwerking ‘historisch’. Clouddiensten zijn nu de grootste onderdelen voor AT&T . Zo was de omzetgroei bij haar onderdeel ‘Cloud Software AG AG as a Service’ (SaaS) en haar platformdiensten ruim 73 procent in het derde kwartaal. De totale omzet bij het cloudonderdeel steeg met 62 procent.

Daarnaast breidt Oracle ook verder uit met digitale marketing. Zo nam het bedrijf diverse marketingbedrijven hiervoor over. Bekende namen zijn onder andere Crosswise, AddThis, Maxymiser en Datalogi. En in april nam Oracle Moat over, een bekende digitale marketingpartij die ook actief is met clouddiensten. Dit jaar staat het aandeel ruim 18 procent in de plus.

Over 2017 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 37,4 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 37,05 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Oracle in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyses

De analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 11,02 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 2,63 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 17,36 uit.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,62 cent. Oracle 's dividendrendement ligt dus op 1,36 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de software sector ligt op een magere 0,36 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 50 dollar

Jefferies & Co., Morgan Stanley en Beleggers Belangen gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Oracle 's marktkapitalisatie 198,3 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 45,66 dollar.

Historische koersen Oracle afgelopen 10 jaar

aandelenanalyses oracle

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.