Analisten rekenen op tegenvallende cijfers nieuwe iPhone

Diverse analisten stellen dat de verkoopcijfers van Apple ’s nieuwe iPhone waarschijnlijk lager dan de verwachtingen kunnen zijn. Eerder verlaagden de analisten van Pacific Crest het aandeel naar ‘sector weight’ bij een koersdoel van 145 dollar. Deze analisten stellen dat er zeker risico’s zijn met betrekking tot de lancering van de iPhone 8. Diverse rapporten stellen dat de rek in de markt voor smartphones er voorlopig uit is. Daarnaast heeft Apple last van diverse nieuwe marktparticipanten en uiteraard van Samsung.

Pacific Crest verwacht weinig van de nieuwe iPhone 8 die met ruim 1000 dollar per stuk ook wel erg stevig aan de prijs is (ook Goldman Sachs deelt deze mening). Apple zag bij de laatste 4 van de 5 kwartalen haar omzet dalen.

Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 226,76 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 215,64 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Apple in beeld plus taxaties 2017

fundamenteel onderzoek

De analisten rekenen voor 2017 op een nettowinst van 47,01 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 8,94 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 17,22.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2,35 dollar verwacht. Apple 's dividendrendement komt hiermee op 1,53 procent te liggen.

Recente koersdoelen rond de 172 dollar

Goldman Sachs , RBC Capital Markets en Morgan Stanley gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Apple ' momenteel circa 858,74 miljard dollar.

Het aandeel sloot maandag op 153,93 dollar.

Koershistorie Apple 2007-2017

fundamenteel onderzoek apple

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.