IBM ervaart problemen qua omzetgroei

Het aandeel IBM noteert ruim 14 procent lager over de afgelopen 3 maanden. Het aandeel kreeg een flinke tik nadat Warren Buffett een flink deel van zijn belang in het bedrijf verkocht. Het bedrijf maakt in tegenstelling tot veel andere Amerikaanse IT blue chips (zoals Oracle en Microsoft ) nog weinig progressie met de overschakeling naar producten voor cloud en chips. Deze stagnatie komt vooral door managementproblemen zo melden diverse analisten.

Het bedrijf heeft ook veel last van de concurrentie van naast Microsoft ook van Amazon.com dat ook erg actief is met cloudtoepassingen. Eerde deze week meldde CNBC dat Facebook straks al haar infrastructuur voor Whatsapp zelf gaat beheren en dus niet meer via IBM doen. Dit lijkt een behoorlijke klap voor IBM te zijn. Over de afgelopen 20 kwartalen zien we ieder kwartaal een lagere omzet. De meeste analisten stellen dan ook dat het bedrijf op de korte termijn zeker nog geen goed herstel zal gaan laten zien.

Fors dividend IBM

Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel IBM tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 5,79 dollar. IBM 's dividendrendement ligt dus op 3,76 procent. Het doorsnee dividendrendement van de hardwareproducenten ligt op een summiere 0,14 procent.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 78,25 miljard dollar. Dit is licht minder dan de omzet over 2016 toen het concern 79,92 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten IBM in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyse

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 12,85 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een winst per aandeel van 13,7 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 11,25 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 153 dollar

De laatste 3 adviezen voor hardwaresector zijn afkomstig van Barclays , Canacord Adams en Sanford C. Bernstein & Co

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van IBM ' nu rond de 148,82 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 154,1 dollar.

Historische beurskoersen IBM

aandelenanalyse ibm

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.