Herstel voor Hewlett Packard

p>Diverse analisten menen herstel te zien bij de grote Amerikaanse pc-producent Hewlett Packard ( Hewlett Packard ). De analisten duiden op herstel in zowel de pc- als de printmarkt. De resultaten van het bedrijf over het tweede kwartaal lagen boven de consensus van de meeste analisten. Hewlett Packard zag haar omzet bij haar hardwaresegment met ruim 6 procent groeien. De printmarkt is vanwege haar hoge marges heel lucratief voor het bedrijf. Hewlett Packard is verder ook actief met 3D-printers.

Het bedrijf startte verder onlangs een platform om haar producten nog goedkoper te kunnen ontwikkelen. De verkopen van laptop’s stegen met een forse 17 procent in het tweede kwartaal. Bij veel analisten (zoals bij UBS en Bank of America Merrill Lynch) staat het aandeel op kopen.

Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 50,01 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 48,24 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Hewlett Packard in beeld plus taxaties 2017

fundmantele data

De meeste analisten rekenen voor 2017 op een nettowinst van 2,8 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Hewlett Packard 's resultaat per aandeel op een winst van 1,63 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 10,64 te liggen.

Fors dividend Hewlett Packard

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,53 cent. Hewlett Packard 's dividendrendement ligt dus op 3,05 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de hardwaresector ligt op een magere 0,38 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Hewlett Packard 's totale beurswaarde 31,3 miljard dollar.

Het aandeel staat om 16.34 1,1 procent hoger op 17,35 dollar.

Historische koersen Hewlett Packard2007-2017

fundmantele data hewlettpackard

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.