Meer omzet dan verwacht voor HP, dividend gaat omhoog

De totale omzet van het Amerikaanse bedrijf Hewlett Packard over het derde kwartaal was lichtjes hoger dan de voorspellingen van de meeste analisten op Wall Street. Het bedrijf zag zowel haar omzet als haar nettoresultaat klimmen. De omzet ging omlaag van 15,41 miljard dollar naar 15,26 miljard dollar zo berichtte de producent van hardware woensdag.

Consensus resultaten Q3 Hewlett Packard

sectoranalyse

De markt ging uit van 14,22 miljard dollar. Het bedrijf rapporteerde een nettoresultaat van 668 miljoen dollar (de markt voorzag op 796,61 miljoen dollar). Een jaar terug in hetzelfde kwartaal hield het bedrijf 388 miljoen dollar over. Zodoende kwam het resultaat per aandeel uit op 0,5 cent.

Hewlett Packard profiteert van thuiswerken

Het bedrijf stelt in het derde kwartaal een record aan verzendingen te hebben gedaan. Het bedrijf geeft aan veel baat te hebben bij het steeds meer thuiswerken. De omzet uit de consumententak groeide met 24 procent terwijl bij het zakelijke deel de omzet juist met 12 procent daalde. Het dividend per aandeel gaat met 10 procent omhoog naar 19,38 cent.

Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Palo Alto volgens de analisten uit op 57,23 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2019 toen het concern 56,64 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Hewlett Packard in beeld plus taxaties 2020

fundamantele data

Hewlett Packard Laserjet ©

HP
HP


De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 3,27 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 2,56 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 8,5 te liggen.

Fors dividend Hewlett Packard

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 79 cent. Hewlett Packard 's dividendrendement ligt dus op 3,63 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de hardwareproducenten levert een beperkt dividendrendement van circa 0,29 procent op. Het is de verwachting dat het bedrijf op 8 december een interimdividend van 19 cent uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 31,71 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 12 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 13 en de 24 dollar.

Historische beurskoersen Hewlett Packard

fundamantele data hewlettpackard

Klikt u hier voor dividend aandeel Hewlett Packard. Om 16.38 koerst het aandeel 5,75 procent hoger op 21,75 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.