Aandeel ArcelorMittal nu qua PE bij goedkoopste Europese industriële metaalproducenten

Het aandeel ArcelorMittal noteert momenteel met één de laagste CAPE-ratio's van Nederland. Voor een aandeel wordt nu circa 3,11 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Hiermee noteert het aandeel royaal lager dan het gemiddelde Europese aandeel uit de industriële metaalproducenten dat nu circa 15 keer de gemiddelde winst per aandeel kost.

Kerncijfers Europese industriële metaalproducenten

koersdata

We zien verder dat over het afgelopen jaar de Europese industriële metaalproducenten gemiddeld 66 procent hoger staan. Zij deden het beter dan de Amerikaanse sector die 35 procent hoger staat. De Amerikaanse sector noteert met een CAPE-ratio van 9. Er lijkt dus een verband met de CAPE-ratio want de gestegen aandelen hebben ook hogere CAPE-ratio's.

Over 2017 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 63,22 miljard euro. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 56,79 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten ArcelorMittal in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyses

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 2,71 miljard euro. Over dit jaar ligt de analistenconsensus op een winst per aandeel van 2,7 euro. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 7,24.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,34 cent verwacht. ArcelorMittal's dividendrendement ligt dus op 1,74 procent. Het gemiddelde dividend van de industriële metaalproducenten ligt op een schamele 0,42 procent.

Jongste koersdoelen rond de 23 euro

De meest recente adviezen voor het metaalbedrijf zijn afkomstig van Morgan Stanley , Exane BNP Paribas en Bank of America Merrill Lynch.

ArcelorMittal's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 10,8 miljard .

Historische koersen ArcelorMittal afgelopen 10 jaar

aandelenanalyses arcelormittal

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.