Adverteerders niet meer in de rij bij Facebook

Vorige week meldde Facebook baas Mark Zuckerberg over de grens van 2 miljard actieve gebruikers per maand te zijn gegaan. Het bedrijf merkt echter een terugval qua advertenties want zo is er last van het gebruik van adblockers en het veel snellere gescroll over de pagina’s. Daardoor hebben adverteerders veel minder exposure en dus ook minder conversie bij het sociale netwerk.

Deze ontwikkelingen hebben zeker invloed op de omzet van het bedrijf zo stellen diverse analisten. Facebook zegt wel hier op in te spelen en is onder meer bezig met de productie van eigen video’s (in Hollywood) gericht op het publiek tussen de 13 en de 43. Dit om zo meer advertentiecontent bij haar eigen video’s te kunnen plaatsen.

De omzet van Facebook over dit jaar komt uit op 38,52 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 27,64 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Facebook in beeld plus taxaties 2017

fundmantele data

De meeste analisten rekenen voor 2017 op een nettowinst van 14,6 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Facebook 's resultaat per aandeel op een winst van 4,84 dollar. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 31,21 te liggen.

Voor dit jaar verwachten de analisten dat Facebook geen dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividend van de internetbedrijven ligt op een schamele 0,00 procent.

Laatste taxaties rond de 166 dollar

De laatste 3 adviezen voor het internetbedrijf zijn afkomstig van Deutsche Bank, KBC Securities en Barclays .

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Facebook 's marktkapitalisatie 346,33 miljard dollar.

Het aandeel staat om 18.40 0,12 procent hoger op 151,04 dollar.

Historische koersen Facebook

fundmantele data facebook

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.