Aandeel Wal-Mart Stores noteert met premie in supermarktsector

Het Amerikaanse aandeel Wal-Mart Stores Stores noteert momenteel met één de hoogste CAPE-ratio's van de supermarkten. Momenteel wordt voor een aandeel nu circa 34 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Hiermee noteert het aandeel beperkt lager dan het gemiddelde aandeel uit de supermarktensector dat nu circa 17 maal de gemiddelde 10-jaarswinst per aandeel kost.

We zien verder dat Amerikaanse supermarkten gemiddeld 52 procent hoger staan over de voorbije 12 maanden. Zij deden het daarmee fors beter dan de Europese sector die 3 procent hoger staat. De Amerikaanse sector noteert met een CAPE-ratio van 37. Er lijkt dus hier wel degelijk een verband met de CAPE-ratio want de winnende aandelen hadden ook hogere CAPE-ratio's.

De omzet van Wal-Mart Stores Stores over dit jaar komt uit op 495,03 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De verwachting van de omzet zou voor het bedrijf een recordomzet betekenen. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 485,87 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Wal-Mart Stores Stores in beeld plus taxaties 2017

historische koersen

De meeste analisten gaan voor 2017 uit van een nettowinst van 13,13 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 4,36 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 17,31.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2,07 dollar verwacht. Het dividendrendement van Wal-Mart Stores Stores ligt hiermee op 2,74 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de supermarkten ligt op een magere 0,40 procent.

Laatste taxaties rond de 81 dollar

Independent Research, ABN AMRO en Goldman Sachs gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Wal-Mart Stores Stores's marktkapitalisatie 238,64 miljard dollar.

Historische beurskoersen Wal-Mart Stores Stores

historische koersen wal-martstores

Om 18.08 stond het aandeel 0,03 procent lager op 75,47 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.