Analisten: meer omzet Gerresheimer in het verschiet

Morgen presenteert het Duitse Gerresheimer haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Gerresheimer over dit jaar komt uit op 1,41 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De verwachting van de omzet zou voor het bedrijf een recordomzet betekenen. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 1,38 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Gerresheimer in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyses

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 132 miljoen euro. Over dit jaar koerst het bedrijf volgens de analisten af op een winst per aandeel van 4,29 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 16,36.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,09 euro. Gerresheimer 's dividendrendement komt hiermee op 1,55 procent te liggen. Het gemiddelde dividend van de gezondheidsproducten- en diensten ligt op een schamele 0,12 procent.

Laatste taxaties rond de 76 euro

De laatste 3 adviezen voor het gezondheidsbedrijf zijn afkomstig van Goldman Sachs , DZ Bank en Commerzbank.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Gerresheimer 's marktkapitalisatie 2,2 miljard euro.

Om 9.22 staat het aandeel 0,21 procent hoger op 70,18 euro.

Historische koersen Gerresheimer voorbije 10 jaar

aandelenanalyses gerresheimer

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.