Analisten: dit jaar beste jaar ooit voor Akamai

Morgen presenteert het Amerikaanse Akamai haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Gezien de de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 2,49 miljard dollar. De verwachting van de omzet zou voor het bedrijf een recordomzet betekenen. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 2,34 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Akamai in beeld plus taxaties 2017

historische koersen

De meeste analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 444 miljoen dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een winst per aandeel van 2,55 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 20,44 te liggen.

Analisten rekenen er niet op dat Akamai dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de internetbedrijven ligt op een nihile 0,09 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Akamai 's beurswaarde 9,24 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 52,13 dollar.

Historische koersen Akamai2007-2017

historische koersen akamai

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.