Analisten: Randstad op stoom voor recordomzet

Morgen publiceert het Nederlandse Randstad haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de taxaties van de meeste analisten zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 23,09 miljard euro. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen het concern 20,68 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Randstad in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De meeste analisten anticiperen voor 2017 op een recordnettowinst van 750 miljoen euro. Over dit jaar koerst het bedrijf volgens de analisten af op een winst per aandeel van 4,11 euro. Op basis hiervan komt de koers/winstverhouding op 12,09 te liggen.

Fors dividend Randstad

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,01 euro. Randstad 's dividendrendement ligt dus op 4,05 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de uitzendbureaus ligt op een magere 0,56 procent.

Recente koersdoelen rond de 46 euro

Exane BNP Paribas, Deutsche Bank en Credit Suisse gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Randstad 's marktkapitalisatie 9,05 miljard euro.

Het aandeel staat om 9.54 0,51 procent hoger op 49,67 euro.

Historische koersen Randstad voorbije 10 jaar

financiele analyse randstad

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.