Analisten: Carl Zeiss Meditec op stoom voor recordomzet

Carl Zeiss Meditec zal maandag haar resultaten over het voorbije kwartaal publiceren. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 1,18 miljard euro. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 1,09 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Carl Zeiss Meditec in beeld plus taxaties 2017

koersgrafieken

De meeste analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 118 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 1,38 euro over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 32,59.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,49 cent. Carl Zeiss Meditec 's dividendrendement ligt dus op 1,09 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciesector ligt op een magere 0,94 procent.

Laatste taxaties rond de 74 euro

De laatste 3 adviezen voor farmaciesector zijn afkomstig van UBS , Barclays en Exane BNP Paribas

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Carl Zeiss Meditec 's beurswaarde 3,66 miljard euro.

Het aandeel staat om 10.22 0,29 procent lager op 44,97 euro.

Historische koersen Carl Zeiss Meditec afgelopen 10 jaar

koersgrafieken carlzeissmeditec

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.