Analisten gaan uit van superjaar voor Elringklinger

Elringklinger zal maandag haar resultaten over het voorbije kwartaal publiceren. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat records voor het bedrijf zijn. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 1,65 miljard euro. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 1,56 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Elringklinger in beeld plus taxaties 2017

beurskoers

De meeste analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 98 miljoen euro. Over dit jaar koerst het bedrijf volgens de analisten af op een winst per aandeel van 1,54 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 9,75 uit.

Fors dividend Elringklinger

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,55 cent. Het dividendrendement komt hiermee op 3,66 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de automobielproducten/dienstensector ligt op een nihile 0,09 procent.

Recente koersdoelen rond de 233 euro

Deutsche Bank, Berenberg en Hauck & Aufhauser gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Elringklinger 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 950,72 miljoen euro.

Het aandeel staat om 10.32 0,67 procent hoger op 15,01 euro.

Historische koersen Elringklinger voorbije 10 jaar

beurskoers elringklinger

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.