Deutsche Post dit jaar volgens analisten op jacht naar recordomzet

Morgen opent het Duitse Deutsche Post haar boeken over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 60,84 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 57,33 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Deutsche Post in beeld plus taxaties 2017

koersdata

De meeste analisten anticiperen voor 2017 op een recordnettowinst van 2,75 miljard euro. Over dit jaar ligt de consensus van Deutsche Post's resultaat per aandeel op een winst van 2,25 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 15,2 te liggen.

Fors dividend Deutsche Post

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,11 euro verwacht. Het dividendrendement van Deutsche Post ligt hiermee op 3,25 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de transport- & logistiekbedrijven ligt op een magere 0,64 procent.

Laatste koersdoelen rond de 35 euro

Commerzbank, Sanford C. Bernstein & Co en Kepler Capital Markets gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Deutsche Post's totale beurswaarde 41,42 miljard euro.

Om 9.48 staat het aandeel 0,04 procent hoger op 34,2 euro.

Historische koersen Deutsche Post

koersdata deutschepost

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.