Pharming outperformer Nederlandse microcaps

Pharming outperformt Nederlandse microcaps

Pharming behoort momenteel in het smallcapssegment tot de best presterende microcaps van Nederland. Over het afgelopen jaar staat de microcap maar liefst 77 procent hoger. De Nederlandse microcaps staan 28 procent in de plus. Voor een aandeel Pharming wordt nu -1 maal de CAPE-ratio betaald. De gemiddelde Nederlandse microcaps worden nu op 21 verhandeld.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 64,53 miljoen euro. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 15,87 miljoen euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Pharming in beeld plus taxaties 2017

koersgrafieken

De analisten rekenen voor 2017 op een nettoverlies van 31 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een verlies per aandeel van 6 cent over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -7 te liggen.

Van Pharming worden over dit jaar geen dividenduitkeringen verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de biotechnologiebedrijven ligt op een magere 0,06 procent.

Pharming 's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 174,74 miljoen .

Koershistorie Pharming 2007-2017

koersgrafieken pharming

Om 11.13 staat het aandeel 2,61 procent lager op 0,42 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.