Analisten: dit jaar beste jaar ooit voor Applied Materials

Morgen komt het Amerikaanse Applied Materials haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Gezien de de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Applied Materials over dit jaar komt uit op 14,22 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 10,83 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Applied Materials in beeld plus taxaties 2017

koersgrafieken

De analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 3,37 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 3,11 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koers/winstverhouding op 14,11 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 0,41 cent per aandeel. Applied Materials 's dividendrendement komt hiermee op 0,93 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van halfgeleiders levert een beperkt dividendrendement van circa 0,24 procent op.

Meest recente koersdoelen rond de 51 dollar

De laatste 3 adviezen voor de producent van halfgeleiders zijn afkomstig van Cowen and Company, Morgan Stanley en D.A. Davidson & Co.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Applied Materials 's marktkapitalisatie 50,9 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 43,88 dollar.

Historische koersen Applied Materials afgelopen 10 jaar

koersgrafieken appliedmaterials

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.