Omzet Intuit op hoogste niveau ooit aldus analisten

Intuit zal morgen haar boeken over het voorbije kwartaal aan de pers presenteren. Op basis van de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Intuit over dit jaar komt uit op 5,14 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 4,69 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Intuit in beeld plus taxaties 2017

fundamenteel onderzoek

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 1,13 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de meeste analisten een winst per aandeel van 4,39 dollar over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 30,55 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,36 dollar. Het dividendrendement van Intuit ligt hiermee op 1,01 procent. Het doorsnee dividendrendement van de softwarebedrijven ligt op een summiere 0,14 procent.

Laatste taxaties rond de 130 dollar

JP Morgan, Barclays en Oppenheimer & Co gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Intuit 's marktkapitalisatie 37,24 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 134,11 dollar.

Historische beurskoersen Intuit

fundamenteel onderzoek intuit

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.