Ablynx dit jaar bij betere biotechnologiebedrijven

Het aandeel is vanaf begin dit jaar met een aanzienlijke winst van 17 procent tot één van de meest profijtelijke aandelen bij de biotechnologiebedrijven. Het doorsnee aandeel uit de biotechnologiesector leverde de dit jaar een winst op van 14 procent. Het aandeel Ablynx werd dit jaar vrijwel continu geshort door veel handelaren. Voor de vele shorthandelaren in dit aandeel is deze stijging dus vrij pijnlijk.

Overige goed presterende aandelen in de sector zijn onder andere Xoma Ltd, Cell Therapeutics en Apricus Biosciences. Bij de sectorverliezers behoren onder andere Bioamber Inc, SKW Stahl en Ashland.

Rendementen Ablynx versus biotechnologiesector

aandelenanalyse

Buy & hold rendementen aandeel Ablynx over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Sinds 2012 staat het aandeel op een winst van 179 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel hoger.

Kerncijfers Europese biotechnologiesector

fundmantele data

De sector kost nu 1 maal de winst per aandeel. De sector kost -1,54 maal de boekwaarde per aandeel. De min hier komt in verband met de negatieve resultaten die het gemiddelde onder de nul drukken. Sinds 2012 staat de sector op ruim 55 procent winst en sinds 2007 op 74 procent winst.

De omzet van Ablynx over dit jaar komt uit op 52,64 miljoen euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2016 toen het concern 85,19 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Ablynx in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyses

De analisten rekenen voor 2017 op een nettoverlies van 74 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een verlies per aandeel van 1,2 euro verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op -10,55.

Dividenduitkeringen worden van Ablynx niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de biotechnologiebedrijven ligt op een magere 0,06 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Ablynx ' nu rond de 693,65 miljoen euro.

Historische koersen Ablynx

aandelenanalyses ablynx

Het aandeel staat om 11.00 0,75 procent lager op 12,66 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.