Red Hat ziet omzet stijgen

“De sterke vraag naar onze technologieën die hybride cloud computing mogelijk maken, heeft bijgedragen aan een versnelde omzetgroei in de eerste helft van het boekjaar. In het tweede kwartaal behaalden we een totale omzetgroei van 21 procent, gedreven door meer dan 40 procent groei in omzet uit abonnementen voor applicatieontwikkeling gerelateerde technologieën en andere nieuwe technologieën,” aldus Jim Whitehurst, President en Chief Executive Officer bij Red Hat . IT-organisaties blijven voor Red Hat kiezen. Als strategische technologiepartner kunnen we hen helpen hun applicaties en infrastructuur te transformeren en te moderniseren voor de hybride cloud.”

"De sterke uitvoering en de wereldwijde vraag naar Red Hat -technologieën blijven de financiële resultaten onverminderd stimuleren en overtreffen de verwachtingen voor het tweede kwartaal en de eerste helft van het fiscale jaar 2018", aldus Eric Shander, Executive Vice President en Chief Financial Officer bij Red Hat . "In de eerste helft van boekjaar 2018 leverde Red Hat een krachtige combinatie van 20 procent totale omzetgroei, 41 procent GAAP operating income groei, 26 procent non-GAAP operating income groei en 22 procent operationele cash flow groei. Gezien onze eerste helft resultaten en voortdurende momentum, verhogen we onze vooruitzichten voor het volledige jaar."

Omzet

De totale omzet in het tweede kwartaal was $723 miljoen, een toename van 21 procent in USD ten opzichte van een jaar eerder, of 20 procent op basis van constante valuta. De omzet afkomstig uit abonnementen in het tweede kwartaal bedraagt $638 miljoen, een toename van 20 procent in USD ten opzichte van een jaar eerder, of 20 procent op basis van constante valuta. De omzet uit abonnementen in de tweede kwartaal bedraagt 88 procent van de totale omzet.

De omzet uit abonnementen voor infrastructuur gerelateerde oplossingen voor het kwartaal bedraagt $487 miljoen, een toename van 14 procent in USD ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, en 14 procent op basis van constante valuta. De omzet uit applicatieontwikkeling gerelateerde technologieën en andere nieuwe technologieën in het verslagkwartaal bedraagt $150 miljoen, een toename van 44 procent in USD ten opzichte van het voorgaande jaar en 43 procent op basis van constante valuta.

Het GAAP operating income voor het tweede kwartaal bedraagt $135 miljoen, een stijging van 64 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Na aanpassing van diverse vergoedingen en kosten bedraagt het non-GAAP operating income $191 miljoen, 40 procent meer dan een jaar eerder. De GAAP operating marge bedraagt 18,6 procent en de non-GAAP operating marge 26,4%.

Het GAAP net income in het tweede kwartaal komt uit op $97 miljoen, of $0,53 per aandeel tegen $59 miljoen, of $0,32 per aandeel in dezelfde periode een jaar eerder. Na correctie voor diverse vergoedingen en kosten bedraagt het net income volgens de non-GAAP-methode in het verslagkwartaal $138 miljoen, of $0,77 per aandeel tegen $101 miljoen, of $0,55 per aandeel in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

P> De operating cash flow komt het tweede kwartaal uit op $143 miljoen, een toename van 48 procent ten opzichte van een jaar eerder. De totale, cash equivalents en investeringen op 31 augustus 2017 bedragen $2,31 miljard na het terugkopen van circa 765.000 aandelen die een waarde vertegenwoordigen van circa $75 miljoen. Het resterende saldo in de huidige repurchase authorization per 31 augustus 2017 bedraagt ongeveer $499 miljoen dollar.

Aan het einde van het tweede kwartaal bedroeg de total deferred revenue $2,05 miljard, een toename van 22 procent ten opzichte van het kwartaal een jaar eerder.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.