Red Hat ziet omzet fors groeien

“Het vierde kwartaal was voor Red Hat een sterke afsluiting van het jaar”, aldus Jim Whitehurst, President en Chief Executive Officer van Red Hat . “De sterke omzetgroei uit abonnementen wisten we het hele jaar te behouden voor onze belangrijkste technologiecategorieën. Hierdoor konden we de $3 miljard geannualiseerde revenue run-rate overschrijden. Red Hat breidde wederom zijn positie uit als betrouwbare adviseur en strategische technologiepartner en maakt initiatieven mogelijk op het gebied van digitale transformatie en cloud computing. Dit heeft geholpen om in het vierde kwartaal 50 procent meer deals met een waarde van meer dan $1 miljard te sluiten omdat we profiteerden van goede cross selling en het hoge aantal verlengingen van onze topdeals.”

“Wij zijn verheugd 21 procent omzetgroei te realiseren tijdens boekjaar 2018, een groei van 18 procent ten opzichte van het voorgaande jaar”, aldus Eric Shander, Executive Vice President en Chief Financial Officer bij Red Hat . “Dankzij sterke resultaten in het vierde kwartaal kon het bedrijf het jaar afsluiten met een toename van de totale backlog van 24 procent op jaarbasis. Wij geloven dat onze totale backlog samen met de aanhoudende vraag naar onze technologie ons in staat stellen een sterke groei te realiseren in het boekjaar 2019.

Omzet

De totale omzet in het vierde kwartaal was $772 miljoen, een toename van 23 procent in USD ten opzichte van een jaar eerder, of 18 procent op basis van constante valuta. De omzet afkomstig uit abonnementen in het vierde kwartaal bedraagt $683 miljoen, een toename van 22 procent in USD ten opzichte van een jaar eerder, of 18 procent op basis van constante valuta. De omzet uit abonnementen in het vierde kwartaal bedraagt 88 procent van de totale omzet.

De totale omzet in het boekjaar 2018 was $2,9 miljard, een toename van 21 procent in USD ten opzichte van een jaar eerder, of 20 procent op basis van constante valuta. De omzet afkomstig uit abonnementen in boekjaar bedraagt $2,6 miljard, een toename van 21 procent in USD ten opzichte van een jaar eerder, of 19 procent op basis van constante valuta. De omzet uit abonnementen in boekjaar 2018 bedraagt 88 procent van de totale omzet.

De omzet uit abonnementen voor infrastructuur gerelateerde oplossingen voor het kwartaal bedraagt $510 miljoen, een toename van 17 procent in USD ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, en 13 procent op basis van constante valuta. De omzet uit applicatieontwikkeling gerelateerde technologieën en andere nieuwe technologieën in het verslagkwartaal bedraagt $173 miljoen, een toename van 39 procent in USD ten opzichte van het voorgaande jaar en 34 procent op basis van constante valuta.

De omzet uit abonnementen voor infrastructuur gerelateerde oplossingen voor boekjaar 2018 bedraagt $2 miljard, een toename van 15 procent in USD ten opzichte van het voorgaande boekjaar, en 14 procent op basis van constante valuta. De omzet uit applicatieontwikkeling gerelateerde technologieën en andere nieuwe technologieën in boekjaar 2018 bedraagt $624 miljoen, een toename van 42 procent in USD ten opzichte van het voorgaande jaar en 40 procent op basis van constante valuta.

Het GAAP operating income voor het vierde kwartaal bedraagt $132 miljoen, een stijging van 40 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Na aanpassing van diverse vergoedingen en kosten bedraagt het non-GAAP operating income voor het vierde kwartaal $190 miljoen, 24 procent meer dan een jaar eerder. De GAAP operating marge bedraagt 17,1 procent en de non-GAAP operating marge 24,6%.

Het GAAP operating income voor boekjaar 2018 bedraagt $472 miljoen, een stijging van 42 procent ten opzichte van het voorgaande boekjaar. Na aanpassing van diverse vergoedingen en kosten bedraagt het non-GAAP operating income voor boekjaar 2018 $698 miljoen, 25 procent meer dan een jaar eerder. De GAAP operating marge bedraagt 16,2 procent en de non-GAAP operating marge 23,9%.

De operating cash flow komt het vierde kwartaal uit op $362 miljoen, een toename van 14 procent ten opzichte van een jaar eerder. De totale, cash equivalents en investeringen op 28 februari 2018 bedragen $2,5 miljard. Het resterende saldo in de huidige repurchase authorization per 28 februari 2018 bedraagt ongeveer $399 miljoen.

Aan het einde van het boekjaar bedroeg de total deferred revenue $2,6 miljard, een toename van 25 procent ten opzichte van het kwartaal een jaar eerder.

Vooruitzichten

De vooruitzichten van Red Hat houden rekening met de huidige bedrijfsomstandigheden en de huidige wisselkoersen. Voor het volledige jaar is het vooruitzicht:

• De verwachte omzet bedraagt ongeveer $3,425 miljard tot $3,460 miljard in USD. • De GAAP operating marge zal naar verwachting ongeveer 16,6 procent bedragen en de non-GAAP operating marge bedraagt naar verwachting ongeveer 23,9 procent. • De diluted GAAP-winst per aandeel (EPS) zal naar verwachting ongeveer $2,25 tot $2,28 per aandeel zijn, ervan uitgaande dat 187 miljoen diluted aandelen uitstaan. Diluted non-GAAP EPS bedraagt naar verwachting ongeveer $3,38 tot $3,41 per aandeel, ervan uitgaande dat 185 miljoen diluted aandelen uitstaan • De operating cashflow zal naar verwachting ongeveer $1,035 miljard tot $1,045 miljard dollar bedragen.

Voor het eerste kwartaal:

• De omzet bedraagt naar verwachting circa $800 miljoen tot $810 miljoen. • De GAAP operating marge bedraagt naar verwachting circa 13,4 procent en de non-GAAP operating marge bedraagt naar verwachting cicra 20,5 procent. • De diluted GAAP EPS bedraagt naar verwachting ongeveer $0,42 dollar per aandeel, ervan uitgaande dat aan 187 miljoen diluted aandelen uitstaan. Diluted non-GAAP EPS bedraagt naar verwachting circa $0,68 dollar per aandeel, ervan uitgaande dat aan 185 miljoen diluted aandelen uitstaan.