Pfizer weer in de schijnwerpers

Het aandeel Pfizer staat de laatste tijd weer behoorlijk in de belangstelling op Wall Street . Recent bracht zakenbank Morgan Stanley een rapport naar buiten waarbij ze hun koersdoel voor het aandeel op 39 dollar plaatsten. Morgan Stanley benadrukte in haar rapport vooral de actuele waarderingen en groeiperspectieven. Hiermee doelde Morgan Stanley mede op haar medicijn tegen borstkanker Ibrance. Dit mede door de forse tegenslagen die haar concurrentie buiten de VS op dit gebied heeft. Ibrance heeft in de ontwikkelingslanden nog amper voet aan de grond.

Pfizer kan verder ook sterk profiteren van de regering Trump die bepaalde belastingen wil gaan hervormen. Naast Ibrance werkt Pfizer aan ruim 30 andere medicijnen die de potentie hebben om kaskrakers te worden zo stelde Pfizer 's CEO.

De omzet van Pfizer over dit jaar komt uit op 52,72 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 52,82 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Pfizer in beeld plus taxaties 2017

aandeel

De analisten rekenen voor 2017 op een nettowinst van 15,47 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 2,56 dollar over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 14,06 uit.

Fors dividend Pfizer

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,28 dollar verwacht. Pfizer 's dividendrendement komt hiermee op 3,56 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciesector ligt op een magere 0,41 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 38 dollar

Morgan Stanley , Sanford C. Bernstein & Co en Jefferies & Co. gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Pfizer ' nu rond de 222,3 miljard dollar.

Het aandeel sloot donderdag op 36 dollar.

Historische koersen Pfizer

aandeel pfizer

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.