Analisten zien weinig potentieel voor Unibail-Rodamco

De analisten van UBS hebben begin deze week hun taxaties voor zowel Corio als Unibail-Rodamco opwaarts bijgesteld op basis van waarderingsgronden, nadat zij begin deze maand nog hun taxaties verlaagden. Daartegenover verlaagden de analisten van Société Générale juist hun taxaties. Gemiddeld zien analisten echter weinig potentieel meer voor het vastgoedfonds.

Door onze redactie

Advies verhoogd
Het advies voor Unibail-Rodamco is door de analisten van UBS op 23 november verhoogd van sell naar neutral op basis van waarderingsgronden. Het aandeel is volgens de analisten de afgelopen weken achtergebleven ten opzichte van zijn Europese sectorgenoten en de aandelenmarkt in het algemeen. Het koersdoel is door de analisten gehandhaafd op 140 euro.

Begin november verlaagden dezelfde analisten juist nog hun advies voor Unibail-Rodamco van neutral naar sell. Destijds stelden de analisten nog dat het verwachte koersherstel van het vastgoedfonds geheel was ingeprijsd met de huidige premie van 10% op de boekwaarde. Volgens de analisten zou de premie op korte temrijn kunnen verdwijnen wanneer die samen zou hangen met een anticipatie op een volgende kapitaalteruggave, die volgens de analisten nog op zich zou laten wachten.

Koersdoel verlaagd
Op dezelfde dag als de taxatiewijziging van UBS hebben de analisten van Société Générale eveneens hun taxaties voor Unibail-Rodamco bijgesteld. De analisten hebben hun koersdoel verlaagd van 128 euro naar 126 euro en hanteren daarbij een hold-advies.

Consensus
Door de adviesverhoging van UBS is de consensus voor Unibail-Rodamco verbeterd. Er staan nu voor het aandeel 6 koop-, 11 houd- en 5 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus licht positief is. Recent afgegeven adviezen laten echter zien dat er van een positief sentiment vooralsnog geen sprake is. Zo zien de analisten van Société Générale en UBS met hun houdadvies behoudend, terwijl adviezen die in de weken daarvoor zijn afgegeven veelal negatief zijn.

De voornaamste reden voor dit negatieve sentiment is dat Unibail-Rodamco begin deze maand middels een trading update bekendmaakte over de afgelopen periode de inkomsten te hebben zien dalen met 2%. Dit baart de meeste analisten zorgen en zij zijn vooralsnog teleurgesteld in het vastgoedfonds.

De koersdoelverlaging door Société Générale heeft er aan de andere kant voor gezorgd dat het gemiddeld koersdoel nu 145,55 euro bedraagt, waardoor het verwacht rendement nu nog ruim 5% bedraagt. Recent afgegeven koersdoelen impliceren echter dat analisten nog maar weinig opwaarts potentieel voor de koers zien en eerder uitgaan van een daling van de koers in de komende periode.

De koers van het aandeel is de afgelopen weken fors gedaald. Stond de koers begin oktober nog op circa 155 euro, in korte tijd is deze gedaald naar het huidige niveau van 138 euro, een verlies van circa 11%. Analisten verwachten gemiddeld echter dat de koers nog enigszins kan oplopen, echter niet meer tot het niveau waar het zich een paar weken terug nog op bevond.