Wal-Mart Stores outperformer Dow Jones

Het aandeel Wal-Mart Stores is het best presterende aandeel van de Dow Jones Industrial Average. Analisten noemen het aandeel een rots in de branding in deze roerige ‘kredietcrisis-tijden’. De stimuli-checks van de Amerikaanse overheid om de economie uit het slop te halen kunnen sterk in het voordeel zijn van de grote retailer. Over het tweede kwartaal presenteerde Wal-Mart Stores resultaten die in lijn waren met de consensus van de analisten. De analistenconsensus van de winst per aandeel over het tweede kwartaal bedroeg 82 cent en Wal-Mart Stores behaalde een winst per aandeel van 83 cent per aandeel. In Amerika boekten bijna alle retailers hogere resultaten in het tweede kwartaal.

Outperformer
Van de 30 aandelen van de Amerikaanse hoofdindex hebben er 6 een positief rendement over de afgelopen 12 maanden. Na Wal-Mart Stores staan IBM en Chevron in de top van outperformers van de DJIA. Het zijn vooral de financiële waarden en GM die de index fors underperformen. De rendementen van deze aandelen lopen op van -30% tot -50%. Ondanks de forse underperformance van de aandelen die onder aan de DJIA bungelen hebben deze aandelen nog steeds hoger dan gemiddelde koers/winst-verhoudingen. Door Wal-Mart Stores ’s sterke performance noteert het aandeel nu met een hogere koers/winst-verhouding dan de peer group. Ook het verwachte dividendrendement is door de hogere beurskoers weer ingezakt. Het fors positieve rendement van Wal-Mart Stores levert beleggers weer een goed herstel op na de voorgaande magere jaren.

Consensus positief
De consensus over het aandeel is zeer positief. Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen bedraagt 64,33 dollar, dit is ruim 7 dollar boven de huidige beurskoers. Binnen de supermarktensector zijn er bijna geen verschillen qua consensus; voor de meeste supermarkten is de consensus behoorlijk positief. Tesco en Ahold staan het hoogste op de taxatielijsten.