Omzetstijging Pricesmart aldus consensus analisten

Pricesmart zal morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal publiceren. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 3,39 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2018 toen het concern 3,22 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Pricesmart in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 86 miljoen dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 2,8 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 20,46 uit.

De consensus van het dividend ligt op 0,72 cent per aandeel. Pricesmart's dividendrendement komt hiermee uit op 1,26 procent. Het doorsnee dividendrendement van de algemene detailhandelsbedrijven ligt op een aantrekkelijke 3,49 procent.

Pricesmart's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 1,75 miljard dollar. Het aandeel Pricesmart was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds april vorig jaar staat het aandeel Pricesmart 4 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 41 en de 80 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 139 procent hoger.

Historische koersen aandeel Pricesmart

koersgrafieken pricesmart

Klikt u hier voor dividend aandeel Pricesmart. Het aandeel sloot donderdag op 57,29 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.