Analisten: dit jaar beste jaar ooit voor ArcelorMittal

ArcelorMittal komt morgen met haar resultaten over het voorbije kwartaal. Op basis van de taxaties van de meeste analisten zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 66,43 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen het concern 56,79 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten ArcelorMittal in beeld plus taxaties 2017

fundamenteel onderzoek

De analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 3,36 miljard euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 3,15 euro. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 7,99.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,29 cent. ArcelorMittal's dividendrendement komt hiermee op 1,15 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de metaalproducenten levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 1,78 procent op.

Jongste koersdoelen rond de 27 euro

De meest recente adviezen voor het metaalbedrijf zijn afkomstig van Baader Bank, DZ Bank en Morgan Stanley .

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt ArcelorMittal's marktkapitalisatie 17,93 miljard euro.

Koershistorie ArcelorMittal 2007-2017

fundamenteel onderzoek arcelormittal

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.