Analisten gaan uit van recordomzet Wal-Mart Stores

Morgen komt het Amerikaanse Wal-Mart Stores Stores met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 496,04 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 485,87 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Wal-Mart Stores Stores in beeld plus taxaties 2017

koersgrafieken

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 13,21 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 4,37 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 20,84 uit.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2,05 dollar. Wal-Mart Stores Stores's dividendrendement komt hiermee uit op 2,25 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de supermarkten levert een beperkt dividendrendement van circa 0,85 procent op.

Laatste koersdoelen rond de 92 dollar

Barclays , ER Capital en KBC Securities gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Wal-Mart Stores Stores' nu rond de 288,03 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 91,09 dollar.

Historische beurskoersen Wal-Mart Stores Stores

koersgrafieken wal-martstores

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.