Minder omzet KPN door analistengilde verwacht, vrij hoog dividend

Maandag komt het Nederlandse KPN met haar prestaties over het afgelopen kwartaal naar buiten. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 5,32 miljard euro. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2019 toen het concern 5,7 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten KPN in beeld plus taxaties 2020

fundamenteel onderzoek

KPN Apeldoorn ©

KPN
KPN


De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 499 miljoen euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 12 cent. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 20,17.

Fors dividend KPN

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,13 cent. KPN's dividendrendement komt neer op 5,37 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de vaste lijn com. sector ligt op een relatief royale 2,37 procent.

Recentste taxaties rond de 3 euro

De laatste 3 adviezen voor het telecombedrijf zijn afkomstig van JP Morgan, Kepler Capital Markets en Morgan Stanley

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt KPN's marktkapitalisatie 10,16 miljard euro. Het aandeel KPN was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel KPN 2 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 2 en de 3 euro.

Historische koersen KPN

fundamenteel onderzoek kpn

Klikt u hier voor dividend aandeel KPN. Om 9.11 stond het aandeel 0,5 procent lager op 2,42 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.