Analisten zinnen op afsplitsingen elektrische voertuigen GM

Recent zit het aandeel General Motors (GM) weer behoorlijk in de lift. Het aandeel zakte midden mei tot een low van 17 dollar maar koerst inmiddels weer rond de 30 dollar. Er kwam veel optimisme door een rapport van Deutsche Bank om de onderdelen van de elektrische auto’s zelfstandig te maken. Dit zou volgens analisten meer waard zijn dan de huidige som der delen. Mocht een onderdeel zelfstandig zijn dan zou het makkelijker geld kunnen lenen dan vanuit het hele GM-concern.

En er is zeker een stevige vraag naar het investeren in de markt voor elektrische voertuigen. Zo ontvingen de startups Nikola en Rivian forse kapitalen al van investeerders. Rivian kreeg dit jaar al voor ruim 2,5 miljard dollar aan leningen binnen. Amazon, BlackRock en T. Rowe Price zijn enkele van de investeerders in deze startup.

GM’s topvrouw Mary Barra stelt dat GM naar alle mogelijkheden kijkt om zoveel mogelijk aandeelhouderswaarde te creëren.

De omzet van General Motors over dit jaar komt uit op 118,51 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 137,24 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten General Motors in beeld plus taxaties 2020

financiele analyse

De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 3,59 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van General Motors's resultaat per aandeel op een winst van 2,37 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 12,44 te liggen.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,5 cent. General Motors's dividendrendement komt hiermee op 1,7 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielsector ligt op een magere 1,07 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van General Motors' nu rond de 41,27 miljard dollar. Het aandeel General Motors was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel General Motors 16 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 14 en de 40 dollar.

Koershistorie General Motors 2007-2020

financiele analyse generalmotors

Klikt u hier voor dividend aandeel General Motors. Het aandeel sloot maandag op 29,48 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.