Analisten niet eensgezind over BMW

De koers van BMW is het laatste jaar geleidelijk gedaald. In oktober van 2007 was de koers nog boven de 45 euro. De koers hedendaags staat nu ongeveer op 29 euro. Analisten zijn ook niet eensgezind over het aandeel BMW , het aandeel krijgt voorlopig nog het voordeel van de twijfel met meer koop- dan verkoopadviezen.

Zie hieronder het koersverloop van het laatste jaar van het aandeel BMW .Analisten niet eensgezind
Analisten zijn niet helemaal eensgezind over het aandeel BMW . Dit uit zich in de adviezen die de analisten hebben afgegeven. BMW krijgt op het moment 19 koop-, 16 houd- en 12 verkoopadviezen. Concurrenten zoals Renault en Peugeot scoren in de sector Automobielproducenten beter dan BMW . BMW staat precies in de middenmoot van de sector. Onderaan in de sector bevindt zich landgenoot Volkswagen met maar liefst 28 verkoop-, 9 houd- en 2 koopadviezen.

Voor het complete overzicht klik hier.

Fundamentals
De nettowinst van de BMW Groep daalde het tweede kwartaal naar 507 miljoen euro. Dit is een daling van 32.7% ten opzichte van het vorige kwartaal. In de periode van januari tot juni daalde de nettowinst tot 994 miljoen euro, wat een daling is van 25.8% ten opzichte van het voorgaande jaar.

De onderstaande tabel laat zien dat de winst per aandeel wel een stijgende lijn laat zien vanaf 2004. De koers-winstverhouding daalt van het jaar 2005 tot heden wat een positieve trend weergeeft. Het dividend dat wordt uitgekeerd per aandeel stijgt ook vanaf 2004. Deze stijging per jaar van het dividend is wel aan te merken als minimaal. Zie hieronder een schematisch overzicht van de Fundamentals van BMW