ING ziet fors opwaarts potentieel voor Aalberts Industries

Aalberts Industries deed vorige week een overname en sprak tegelijkertijd de verwachting uit dat 2011 wellicht een nieuw een recordjaar voor de onderneming zou kunnen worden. ING ziet nu een fors opwaarts potentieel voor het aandeel en heeft mede daarom recent zijn taxaties voor het aandeel opwaarts bijgesteld.

Door onze redactie

Nieuw recordjaar
Vorige week kondigde Aalberts de overname aan van het Nederlandse Lamers, waarmee het zijn positie in de markten voor LED, halfgeleiders en zonne-energie versterkt. Door de overname verwacht Aalberts dat de omzet dit jaar met ongeveer 5% zal stijgen en mikt het daarom op een nieuw recordjaar. In het topjaar 2007 lag de winst per aandeel op 1,26 euro en Aalberts verwacht dat het daar dit jaar overheen zal gaan. De analisten van RBS verwachten dat de omzet bij de divisie Industrial Services met 19% zal stijgen. In 2010 bedroeg de omzet in deze divisie 464 miljoen euro.

Fors opwaarts potentieel aanwezig
Analist Tijs Hollestelle van ING heeft zijn advies voor Aalberts afgelopen woensdag verhoogd van ‘hold’ naar ‘buy’. De analist ziet veel katalysatoren voor het aandeel en in het meest gunstige scenario ziet hij een opwaarts potentieel van 30%. De analist wijst hiervoor op de acquisities na 2007, die volgens hem nog verborgen waarde hebben vanwege de economische crisis.

Hollestelle heeft zijn taxaties voor de winst per aandeel in 2011 en 2012 verhoogd met respectievelijk 3% en 6%, waardoor deze nu 1,34 euro en 1,53 euro bedragen. Het koersdoel is door de analist verhoogd van 14,70 euro naar 20 euro.