Richard Homburg wil Homburg Invest overnemen

Richard Homburg wil het beursgenoteerde Homburg Invest overnemen. Het vastgoedbedrijf maakte dinsdag bekend dat de grootaandeelhouder andere aandeelhouders 3,25 Canadese dollar (2,27 euro) per aandeel wil bieden. Op dit moment heeft Homburg 46,2 procent van de aandelen Homburg Invest in handen. Het bod op de rest van de aandelen zou lopen via Homburg Canada Incorporated (HCI). Dat is een privaat bedrijf dat Richard Homburg controleert.

Vorige maand deed Homburg al een voorstel voor samenvoeging van HCI en Homburg Invest. Het nieuwe bedrijf zou een beursnotering in het Canadese Toronto moeten krijgen.

Homburg Invest heeft toen een onafhankelijk comité opgericht dat het voorstel en andere alternatieven voor het bedrijf moet onderzoeken. Dit comité moet ook de belangen van minderheidsaandeelhouders meewegen. Het comité en het bestuur van het bedrijf gaan nu het nieuwe voorstel van Richard Homburg bestuderen.

Op de Amsterdamse beurs schoot de koers van Homburg Invest dinsdag omhoog. Het aandeel stond ruim 24 procent in de plus op 1,96 euro. Homburg Invest besloot dinsdag om de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering uit te stellen. In plaats van op 28 juni wordt deze nu op 9 september gehouden.

ANP