Homburg verkoopt veel bezittingen, blijft beschermd tegen crediteuren

Homburg Invest Inc kondigt de fronding aan van twee transacties aangegaan door haar indirect 100% dochteronderneming Homburg Holdings (U.S.) Inc. (“HHUS”). Deze resulteren in het afstoten van activa aangehouden onder HHUS’ joint venture-overeenkomsten met Cedar Realty Trust, Inc. ( NYSE : CDR) (“Cedar”). HHUS houdt aan beide transacties in totaal een netto-opbrengst van circa US$24 miljoen over. Onder bepaalde omstandigheden kan daar nog US$1,5 miljoen bijkomen.

Op 12 oktober verkocht HHUS definitief haar aandeel van 80% aan Cedar in de commanditaire vennootschappen die eigenaar zijn van de winkelcentra Meadows Marketplace in Hummelstown (Pennsylvania, VS) en Fieldstone Marketplace in New Bedford (Massachusetts, VS).

Op 12 oktober werden, als onderdeel van transacties tussen Cedar en dochterondernemingen van Prudential Financial , Inc. ( NYSE : PRU) (“Prudential”), de volgende winkelcentra aan Prudential verkocht:

  • Aston Center, Aston, Pennsylvania, VS
  • Ayr Town Center, McConnellsburg, Pennsylvania, VS
  • Scott Town Center, Bloomsburg, Pennsylvania, VS
  • Stonehedge Square, Carlisle, Pennsylvania, VS
  • Pennsboro Commons, Enola, Pennsylvania, VS
  • Parkway Plaza, Mechanicsburg, Pennsylvania, VS
  • Spring Meadow Shopping Center, Wyomissing, Pennsylvania, VS

    In verband met deze transacties zijn HHUS en Cedar overeengekomen hun joint ventures te beëindigen.

    CCAA-procedure Homburg Invest

    Zoals eerder meegedeeld genieten Homburg Invest en een aantal van haar dochterondernemingen (HHUS niet inbegrepen) bescherming tegen crediteuren onder de Canadese Companies’ Creditors Arrangement Act (“CCAA”) krachtens een bevel (met wijzigingen) verkregen van het Hooggerechtshof op 9 september 2011. De CCAA-bescherming die aan Homburg Invest en een aantal van haar dochterondernemingen is verleend, werd onlangs verlengd tot 14 december 2012.