Omzet Halliburton onder consensus

Halliburton merkt lagere vraag naar olie goed

Het Amerikaanse oliebedrijf Halliburton verdiende in het afgelopen kwartaal minder dan verwacht. De totale omzet daalde met 46 procent van 5,5 miljard dollar naar 2,97 miljard dollar zo meldt The Street. Het verlies kwam uit op 19 miljoen dollar oftewel 2 cent per aandeel. In het derde kwartaal van 2019 boekte het bedrijf nog een nettowinst van 296 miljoen dollar (34 cent per aandeel). De totale vrije kasstroom kwam uit op 265 miljoen dollar. Het bedrijf geeft aan in het derde kwartaal fors minder vraag te hebben gemerkt in het derde kwartaal.

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 14,36 miljard dollar. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 22,41 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Halliburton in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 483 miljoen dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 55 cent over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 22,13.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,34 cent verwacht. Halliburton's dividendrendement komt dus op 2,79 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een magere 0,26 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Halliburton's marktkapitalisatie 10,6 miljard dollar. Het aandeel Halliburton was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf oktober vorig jaar staat het aandeel Halliburton 32 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 4 en de 25 dollar.

Historische beurskoersen Halliburton

aandelenanalyses halliburton

Klikt u hier voor dividend aandeel Halliburton. Om 22.10 staat het aandeel 0,65 procent lager op 12,17 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.