Halliburton krijgt upgrade van Citi

Olieconcern Halliburton kreeg vandaag een adviesverhoging door de analisten van Citigroup . Het advies ging van houden naaar kopen vanwege verwachtingen van hogere kasstromen. De hogere olieprijzen (voor o.a. de Brent en de West Texas) zijn positief voor het oliebedrijf zo stellen de analisten. De olieprijzen stegen dus ondanks de verwachtingen van de International Energy Association dat in 2021 er een lagere vraag naar olie zal zijn. De lagere vraag wordt vooral gebaseerd op de lagere vraag naar kerosine.

Over het derde kwartaal boekte Halliburton een verlies van 19 miljoen dollar.

Halliburton verwachtingen

Over 2020 komt de totale omzet van het bedrijf uit Houston volgens de analisten uit op 14,41 miljard dollar. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 22,41 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Halliburton in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyse

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 543 miljoen dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 62 cent. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 32,37 uit.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 33 cent. Halliburton 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 1,64 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een summiere 0,48 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 3 maart een interimdividend van 11 cent uit zal gaan keren.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 17,48 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds december vorig jaar staat het aandeel 17 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 4 en de 25 dollar.

Koershistorie Halliburton 2007-2020

aandelenanalyse halliburton

Klikt u hier voor dividend aandeel Halliburton. Het aandeel staat om 19.54 1,32 procent hoger op 20,07 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.