Analisten verwachten herstel bij Europese verzekeraars

Bank of America Merrill Lynch heeft deze week de Europese verzekeringssector onderzocht. De analisten zijn te spreken over de Duitse verzekeraars Münchener Rück en Hannover Rück, maar zien het daarentegen somber in voor Swiss Re. Binnen de sector geldt op basis van de consensus Allianz als favoriete aandeel.

Door onze redactie

Verbeterde fundamentals
De analisten van Bank of America Merrill Lynch stellen dat na de zwakke koersontwikkelingen over het afgelopen halfjaar de fundamentals voor verzekeraars nu zijn verbeterd. Over het aanstaande orkaanseizoen maken de analisten zich vanwege de goede kapitaalposities bij de meeste verzekeraars geen zorgen. Daarnaast rekenen zij op verder stijgende herverzekeringspremies, waarbij de winstverwachtingen hoger liggen dan die van de markt.

De analisten hanteren voor zowel Münchener Rück als Hannover Rück een ‘buy-advies’, waarbij de koersdoelen respectievelijk 124 euro en 48 euro bedragen. Voor Swiss Re hanteren de analisten een ‘underperform-advies’, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 47 CHF.

Allianz sectorfavoriet
Op basis van de consensus geldt Allianz als sectorfavoriet. Voor het aandeel staan momenteel maar liefst 25 koopadviezen uit, terwijl 7 analisten een houd- en slechts 1 een verkoopadvies hanteren. Gemiddeld hebben analisten een koersdoel uitstaan van 112,16 euro, wat een verwacht rendement oplevert van iets meer dan 21%.

Op de tweede plaats staat ING, waarvoor 18 koop- en 10 houdadviezen uitstaan met daarbij ook slechts 1 verkoopadvies. Het gemiddeld koersdoel bedraagt 10,28 euro, wat een verwacht rendement oplevert van ruim 27%.

Opvallend is dat binnen de sector de meeste verkoopadviezen (5) uitstaan voor Münchener Rück, wat door de analisten van Bank of America Merrill Lynch toch als koop wordt aanbevolen.