Aegon dit jaar stevige underperformer in Nederland

Het aandeel zit vanaf begin dit jaar door het forse verlies van 24 procent bij de slechtste aandelen van Nederland. Het gemiddelde Nederlandse aandeel won sinds begin dit jaar ruim 12 procent. Over de voorbije 3 maanden staat het aandeel op winst (+40 procent).

Over 2020 verdient het bedrijf uit Den Haag volgens de gepolste analisten uit op 22,82 miljard euro. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 67,49 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Aegon in beeld plus taxaties 2020

aandeel

Aegon Den Haag station NOI ©

Aegon
Aegon


De analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 919 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 49 cent. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 6,33.

Fors dividend Aegon

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 16 cent verwacht. Aegon 's dividendrendement is dus 5,16 procent. Van de sector worden geen dividenden verwacht. Het is de verwachting dat het bedrijf op 21 mei een interimdividend van 12 cent uit zal gaan keren.

Recente koersdoelen rond de 4 euro

De laatste 3 adviezen voor de verzekeraar zijn afkomstig van Citigroup , KBC Securities en Kepler Capital Markets

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 6,3 miljard euro. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 17 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 2 en de 4 euro.

Historische beurskoersen Aegon

aandeel aegon

Klikt u hier voor dividend aandeel Aegon. Het aandeel staat om 13.41 3,94 procent lager op 3,1 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.