Bayer neemt biotechbedrijf Asklepios BioPharmaceutial over

Vandaag maakte het Duitse farmaciebedrijf Bayer bekend dat het een akkoord heeft over de overname van Asklepios Biopharmaceutical. Met de overname is een bedrag van 4 miljard dollar gemoeid. Bayer zal vooraf 2 miljard dollar betalen en 2 miljard na afloop van bepaalde behaalde prestaties. Asklepios Biopharmaceutical komt uit North Carolina en wordt ook wel Askbio genoemd. Naast medicijnen voor mensen (onder andere de ziekte van Pompe) is het bedrijf ook actief met middelen voor de landbouw. Bayer heeft na haar overname van het Canadese Monsanto een enorme reeks aan claims gekregen vanwege eventuele kankerverwekking door bepaalde landbouwmiddelen.

De overname van Asklepios Biopharmaceutical zou daarom ook in het licht gezien kunnen worden van een poging om die problemen van Monsanto op te lossen.

Over 2020 komt de omzet volgens de analisten uit op 42,81 miljard euro. Dit is licht minder dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 43,55 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Bayer in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

Bayer Antwerpen ©

Bayer
Bayer


Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 6,17 miljard euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 6,45 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 6,6.

Fors dividend Bayer

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,44 euro. Het dividendrendement ligt zodoende op 5,73 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de chemiesector ligt op een magere 0,31 procent.

Bayer's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 39,68 miljard euro. Het aandeel Bayer was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel Bayer 33 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 42 en de 78 euro.

Historische beurskoersen Bayer

beurskoers bayer

Klikt u hier voor dividend aandeel Bayer. Om 17.35 koerst het aandeel 0,31 procent hoger op 42,56 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.