Capgemini op favorietenlijsten analisten, koers op bijna 50% fair value

Cap Gemini staat bij diverse analisten op de favorietenlijst, onder meer door de recente overname van Prosodie, wat volgens hen zal zorgen voor een verbetering van de winst per aandeel. Gemiddeld zien analisten een opwaarts potentieel van ruim 25%, maar sommige analisten zitten hier aanzienlijk boven.

Door onze redactie

Favoriet binnen IT-dienstensector
Voor de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs behoort Cap Gemini tot de ‘Top Picks’ en daarom hanteren zij een ‘buy-advies’, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 55 euro. De sterke focus op het nieuwe bedrijfsmodel en de vermindering van het aantal diensten leidt er volgens de analisten toe dat het bedrijf zich weet te onderscheiden van zijn concurrenten. Zij zien dan ook een duidelijk inkomstenpotentieel.

CA Cheuvreux heeft Cap Gemini eveneens op zijn favorietenlijst staan. Analist Michael Beucher is van mening dat de overname van middelmatige grootte was en niet echt goedkoop. De overname past echter wel in de strategie van het Franse IT-consultancy bedrijf en verhoogt volgens de analist de winst per aandeel. Daarom staat het aandeel op de ‘Selected List’ van CA Cheuvreux met een koersdoel van 49 euro.

Analiste Stacy Pollard van JPMorgan heeft haar koersdoel voor CapGemini recent verhoogd van 37,47 euro naar 45 euro. Het nieuwe koersdoel is gebaseerd op de overname van de Franse multi-channel dienstverlener Prosodie alsook de gewijzigde wisselkoersverwachtingen. Pollard hanteert voor het aandeel een ‘neutral-advies’.

Consensus
Voor het aandeel staan 14 koop- en 3 houdadviezen uit, terwijl slechts 1 analist een verkoopadvies hanteert. Gemiddeld hebben analisten een koersdoel uitstaan van 47,38 euro, wat een verwacht rendement genereert van ruim 25%. De analisten van Goldman Sachs hebben met hun koersdoel van 55 euro de hoogste verwachtingen, waarmee zij een opwaarts potentieel zien van ruim 45%.