Mosaic merkt covid-19: omzet en winst lager dan verwacht

Topman Joc O'Rourke stelt dat de lagere omzetten gereflecteerd worden door hun transformatieproces. Hij voegt er aan toe dat de prijzen voor de producten nu weer herstellen. Hij duidt vooral op de graanmarkt waar de voorraden in de meeste kanalen beperkt zijn.

De omzet van het chemiebedrijf Mosaic Company over het afgelopen kwartaal was iets minder dan de meeste berekeningen van de analisten op Wall Street. De omzet ging omlaag met 2,18 miljard dollar naar 2,04 miljard dollar zo bleek uit een publicatie van dinsdag. De markt rekende op 2,16 miljard dollar.

Het nettoresultaat kwam uit op 47,4 miljoen dollar (de verwachtingen van de markt lagen op 71,17 miljoen dollar). Een jaar terug in hetzelfde kwartaal was het nettoresultaat -233,1 miljoen dollar. Zodoende kwam het resultaat per aandeel uit op 0,13 cent.

Consensus resultaten Q3 Mosaic Company

beleggen

De omzet van het bedrijf uit Tampa over dit jaar komt uit op 8,18 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is licht minder dan de omzet over 2019 toen het concern 8,91 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Mosaic Company in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 95 miljoen dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 31 cent. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op een extreme 63,1 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,2 cent. Het dividendrendement van Mosaic Company ligt hiermee op 1,02 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de chemiebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,37 procent op.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Mosaic Company ' nu rond de 7,54 miljard dollar. Het aandeel Mosaic Company was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf november vorig jaar staat het aandeel Mosaic Company 7 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 7 en de 23 dollar.

Om 21.11 staat het aandeel 11,84 procent lager op 19,56 dollar.

Historische koersen Mosaic Company voorbije 10 jaar

aandelenanalyses mosaiccompany

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.