Bristol-Myers krijgt groen licht voor fase 3 medicijn

Het aandeel zit maandag behoorlijk in de lift door nieuws in verband met groen licht voor behandelingen voor psoriasis. Bristol-Myers heeft hier het middel deucravacitinib ontwikkeld dat nu in een fase 3 studie zit. De wereldwijde markt hiervoor wordt op 125 miljoen mensen geschat. Hier zijn het Novartis en Cosentyx die de markt domineren zo meldt de Amerikaanse beleggingswebsite The Street.

De omzet van het concern uit New York City over dit jaar komt uit op 41,96 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2019 toen het concern 26,15 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Bristol-Myers Squibb in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyse

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 14,44 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 6,27 dollar. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 9,77 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,8 dollar. Het dividendrendement van Bristol-Myers Squibb ligt hiermee op 2,94 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciebedrijven ligt op een magere 0,21 procent.

Bristol myers squibb utrecht analist

Bristol-Myers Squibb , Papendorp, Utrecht

Bristol-Myers Squibb 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 99,45 miljard dollar. Het aandeel Bristol-Myers Squibb bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds november vorig jaar staat het aandeel Bristol-Myers Squibb 12 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 46 en de 68 dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 61,24 dollar.

Historische koersen Bristol-Myers Squibb afgelopen 10 jaar

aandelenanalyse bristol-myerssquibb

Bristol-Myers Squibb 's omzet over het voorbije kwartaal was beperkt minder dan de meeste analisten op Wall Street verwacht hadden. De omzet klom van 6,27 miljard dollar naar 10,13 miljard dollar. De gemiddelde verwachting van de analisten lag op 11,08 miljard dollar.

Het nettoresultaat bedroeg een verlies van 85 miljoen dollar (de markt rekende op 3,94 miljard dollar). Een jaar terug in hetzelfde kwartaal was het nettoresultaat nog 1,43 miljard dollar. Het verlies per aandeel kwam zodoende uit op 4 cent.

Consensus resultaten Q3 Bristol-Myers Squibb

aandelenanalyse

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.