Credit Suisse zet Air France-KLM op ‘verkopen’

De Zwitserse zakenbank Credit Suisse heeft afgelopen donderdag de Europese luchtvaartsector onder de loep genomen en op basis daarvan onder meer zijn advies voor Air France-KLM - Air France-KLM neerwaarts bijgesteld naar ‘verkopen’. Ook het koersdoel voor sectorgenoot Lufthansa is verlaagd, maar voor dit aandeel zien de analisten nog wel voldoende perspectief.

Door onze redactie

Het advies voor Air France-KLM - Air France-KLM is door de analisten van Credit Suisse verlaagd van ‘outperform’ naar ‘underperform’, waarbij het koersdoel is bijgesteld van 15,30 euro naar 9,80 euro. De luchtvaartmaatschappij zal waarschijnlijk de marktverwachtingen voor dit jaar aanzienlijk missen. De gemiddelde opbrengst ontwikkelt zich namelijk slechter in vergelijking met de concurrentie. Daarom hebben de analisten hun winstverwachtingen voor 2011 gereduceerd. Voor 2012 verwachten de analisten een vergelijkbare stijging van de resultaten als in 2011.

Voor sectorgenoot Lufthansa hebben de analisten hun koersdoel verlaagd van 20,50 euro naar 19,35 euro, maar is het advies blijven staan op ‘outperfrom’. De licht verlaagde winstverwachtingen voor 2011 liggen nog altijd boven de gemiddelde verwachting van de mark, aldus de analisten. Het aandeel is door de recente koersdaling nu juist aantrekkelijk gewaardeerd. Het marktsentiment zal zich door de waarschijnlijk sterke prestaties deze zomer verbeteren. Daarnaast loopt Lufthansa voorop in de sectorconsolidatie in Azië en profiteert het daardoor van de aantrekkelijke structurele perspectieven die daarmee gepaard gaan.

De analisten hebben verder nog de volgende adviezen uitstaan voor luchtvaartmaatschappijen:

  • IAG – koersdoel verlaagd van 340 GBp naar 330 GBp, advies luidt outperform’
  • Ryanair – koersdoel verhoogd van 3,30 euro naar 3,85 euro, advies luidt ‘neutral’
  • Easyjet – koersdoel verhoogd van 330 GBp naar 360 GBp, advies luidt ‘neutral’
  • Air Berlin PLC – advies luidt ‘underperform’, koersdoel vastgesteld op 2,65 euro