General Motors ziet stevig herstel, fors meer winst

De omzet van de automobielproducent General Motors over het afgelopen kwartaal was summier hoger dan de meeste berekeningen van de analisten op Wall Street. De totale inkomsten waren met 35,48 miljard dollar vrijwel overeenkomstig aan die van een jaar terug zo rapporteerde het Amerikaanse bedrijf vrijdag. Analisten hadden op 33 miljard dollar gerekend.

Het bedrijf hield een resultaat van 4,01 miljard dollar over (de verwachtingen van de markt lagen op 2,4 miljard dollar). Een jaar terug in hetzelfde kwartaal was het nettoresultaat 2,31 miljard dollar. Zodoende kwam het resultaat per aandeel uit op 2,80 dollar.

Consensus resultaten Q3 General Motors

aandelenanalyse

General Motors (GM) zag markt breed een fors herstel, dit na de forse klappen in het tweede kwartaal. Het bedrijf zag haar positie in de markt voor pickups met 37,5 procent stijgen. In China stegen in het tweede kwartaal met 12 procent. Het lijkt er op dat de Chinese economie inmiddels weer op het niveau is van voor de coronacrisis.

General Motors resultaten derde kwartaal

General motors resultaten

Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Detroit volgens de analisten uit op 119,88 miljard dollar. Dit is fors minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 137,24 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten General Motors in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyse

ABN AMRO verhoogt koersdoel

De beter dan verwachte cijfers zin voor de analisten van ABN AMRO reden om het koersdoel met 2 dollar te verhogen naar 52 dollar bij een gehandhaafd koopadvies. De analisten zijn tevreden met de vooruitzichten voor 2020 en 2021. "We hebben de waardering van een mogelijke overeenkomst met Nikola gehalveerd. Volgens CEO Mary Barra zijn de gesprekken nog altijd gaande. Maar gezien de koersdaling van Nikola sinds de aankondiging van de overeenkomst in september denken we dat de waarde van 4 miljard dollar die GM aanvankelijk calculeerde niet gerealiseerd zal worden.

GM Opel Rotterdam ©

GM
GM


GM heeft ook een voorlopige overeenkomst gesloten met de Canadese vakbond Unifor. Dit heeft betrekking op investeringen ter waarde van 1 miljard Canadese dollar in een fabriek om full-size pickups te produceren in de fabriek in Oshawa, Ontario.

Barra meldde ook dat als het huidige herstel van GM doorzet de onderneming halverwege 2021 de uitkering van dividend zal hervatten. De aangepaste verwaterde winst per aandeel steeg met 65% ten opzichte van het derde kwartaal van 2019 naar 2,83 dollar. Daarmee werd de gemiddelde verwachting van analisten (Refinitiv) van 1,38 dollar met gemak verslagen. Dit werd bereikt ondanks een gelijkblijvende omzet" zo stellen de analisten van ABN AMRO.

De analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 5,76 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 3,31 dollar verwacht. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 11,22 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 0,38 cent per aandeel. General Motors 's dividendrendement ligt dus op 1,02 procent. Het doorsnee dividend van de automobielproducenten ligt op een schamele 0,9 procent.

General Motors 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 52 miljard dollar. Het aandeel General Motors bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds november vorig jaar staat het aandeel General Motors 1 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 14 en de 39 dollar.

Het aandeel staat om 22.10 0,89 procent hoger op 37,14 dollar.

Koershistorie General Motors 2007-2020

aandelenanalyse generalmotors

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.