Air France-KLM op kooplijst Citigroup, IAG ‘Top Pick’

De Amerikaanse zakenbank Citigroup heeft recent de Europese luchtvaartsector onder de loep genomen en op basis daarvan enkele taxatiewijzigingen doorgevoerd. Zo hebben de analisten Air France-KLM - Air France-KLM op hun kooplijst gezet, al zien zij wel minder opwaarts potentieel, terwijl IAG de favoriet is voor hen.

Door onze redactie

Europese luchtvaartsector
De analisten van Citigroup hebben op 24 juni een aantal taxaties voor Europese luchtvaartmaatschappijen doorgevoerd naar aanleiding van een recent uitgevoerde studie. Allereerst hebben zij hun advies voor Air France-KLM - Air France-KLM verhoogd van ‘hold’ naar ‘buy’. Na duidelijke koersverliezen in het eerste halfjaar zien de analisten nu een koopmoment. Vanwege de hogere olieprijs en emissiehandel hebben de analisten echter wel hun winstverwachtingen voor 2012 en 2013 verlaagd, waardoor het koersdoel is verlaagd van 13,70 euro naar 12,80 euro.

Verder hebben de analisten hun koersdoel voor Easyjet verlaagd van 500 GBp naar 450 GBp, en voor Ryanair van 4,30 euro naar 4,10 euro. Voor beide aandelen hanteren de analisten een ‘buy-advies’.

International Airlines Group ( IAG ) is volgens de analisten de ‘Top Pick’ binnen de sector. De huidige prestaties vinden de analisten goed en de luchtvaartmaatschappij profiteert van een onverwacht snel herstel van de vraag in de ‘first’ en ‘business class’. Daarnaast was IAG beter dan zijn concurrenten in staat om de hogere brandstofkosten door te berekenen aan zijn passagiers. Het advies luidt ‘buy’ met een koersdoel van 3,40 pence.

Consensus
Voor Air France-KLM - Air France-KLM staan momenteel 16 koop-, 5 houd- en 4 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus overwegend positief is.

Gemiddeld hanteren analisten een koersdoel van 15,16 euro, hetgeen een verwacht rendement oplevert van 49%. Koersdoelen die de afgelopen weken zijn afgegeven liggen echter aanzienlijk onder dit gemiddelde. Zo zien de analisten van Citigroup met hun nieuwe koersdoel van 12,80 euro een opwaarts potentieel van ‘maar’ 26%.