Saab kan haar personeel weer betalen, koers schiet omhoog

Over een week krijgt Saab 13 miljoen euro overgemaakt op haar rekening. Dit komt van een Chinees bedrijf dat een order heeft geplaatst van 582 auto’s. Dit heeft het moederbedrijf van Saab, Swedish Automobile, vandaag bekend gemaakt. Het aandeel Swedish Automobile is maandag met 21.43% gestegen naar een koers van 1,19 euro omstreeks 11:15.

Salarisuitbetaling
Na het bericht van vorige week dat Saab haar personeel niet meer kan uitbetalen, kwam het bedrijf in moeilijkheden. Dat lijkt met deze order even uitgesteld. Volgens CEO Victor Muller kan met deze overeenkomst de salarissen tot eind van de maand worden uitbetaald evenals het afbetalen van enkele leveranciers.

Gesprekken met investeerders en Antonov Saab kan salaris uitbetalen
Met de productie van auto’s kan nog niet worden gestart. Saab is nog steeds in gesprek met investeerders om de productie te starten. Deze gesprekken geven geen garantie voor een mogelijk nieuwe investering, aldus Muller.
Ook zijn er nog gesprekken met de Russische partner Vladimir Antonov die graag geld wil investeren in het noodlijdende Saab maar hiervoor is toestemming nodig van onder andere de Europese Investeringsbank (EIB), die een lening aan Saab verstrekt van 280 miljoen euro. Antonov heeft aangeboden om vastgoed van Saab Automobile te kopen en vervolgens terug te leasen.