Goed nieuws en slecht nieuws Saab, koers omhoog 11 procent

Het moederbedrijf van Saab, Swedish Automobile, is tot een overeenstemming gekomen met een groep Zweedse investeerders voor de verkoop van 50,1 procent bedrijfspanden en de lease-back hiervan, aldus een persbericht van dinsdagmorgen. De looptijd voor deze lease-back overeenkomst is 15 jaar. De verkoop van de panden levert ruim 28 miljoen euro op. De groep Zweedse investeerders, onder leiding van Hemfosa kunnen hun belang uitbreiden naar 33 miljoen euro en hebben voor dit besluit 30 dagen de tijd.

Aandeel even geen pennystock meer
De overeenkomst is echter nog niet definitief. De Europese Investeringsbank (EIB) en de Zweedse overheid moeten nog instemmen. Het aandeel Swedish Automobile stijgt met 11.4 procent naar een koers van 1,17 euro.Toekomst Saab blijft onzeker
De toekomst voor de Zweedse autofabrikant is nog steeds onzeker, zo stelt Svenake Berglie van de bond van toeleveranciers van Saab. Volgens Berglie wordt er nog steeds gewacht op een aantal financieringsprojecten die op korte termijn rond zouden moeten komen en waardoor de productie bij Saab kan worden hervat.