UBS tevreden over elektrische strategie GM

De analisten van het Zwitserse UBS verhoogden gisteren hun koersdoel voor het aandeel GM ( General Motors ) naar 34 dollar bij een herhaald kopenadvies. Analist Patrick Hummel stelt dat GM haar zaken inmiddels weer goed op de rit heeft na de diverse lockdowns. De uitrol van de elektrische auto's ligt volgens hem goed op schema. Volgens Hummel zal GM zich steeds agressiever in deze markt gaan profileren zo lezen we op The Street.

Vergeleken met Ford en Chrysler maakt GM nu in de markt van elektrische auto's grotere slagen.

De omzet van het concern uit Detroit over dit jaar komt uit op 120,53 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 137,24 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten General Motors in beeld plus taxaties 2020

fundamenteel onderzoek

GM Opel Rotterdam ©

GM
GM


De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 6,85 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 4,64 dollar verwacht. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 8,85 uit.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 38 cent. General Motors 's dividendrendement is dus 0,93 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielproducenten ligt op een nihile 0,9 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 57,51 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel 9 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 14 en de 42 dollar.

Om 17.38 koerst het aandeel 0,46 procent hoger op 41,08 dollar.

Koershistorie General Motors van 2007 tot 2020

fundamenteel onderzoek generalmotors

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.