AkzoNobel neemt Schramm over, desondanks daalt koers

AkzoNobel neemt het Duitse Schramm Holding over, aldus ’s werelds grootste verffabrikant donderdag in een persbericht. Ook wordt de belangrijkste aandeelhouder van Schramm, het Zuid Koreaanse SSCP, overgenomen. Het aandeel AkzoNobel noteert op de Amsterdamse beurs met een verlies van ruim 0,6 procent op een koers van 43,33 euro (omstreeks 13:37). Schramm Holding AG noteert op de beurs in Hong Kong een 2 procent stijging naar 29,9 Hong Kong Dollar.

go markets beurs beleggen Met deze deal krijgt AkzoNobel de mogelijkheid om een wereldmarktleiderschap te worden in de gespecialiseerde plastic coatings van mobiele telefoons, laptops en televisies. De koop van het Duitse bedrijf wordt naar verwachting in het derde of vierde kwartaal afgerond. AkzoNobel waardeert het aandelenkapitaal op zo’n 142 miljoen euro.

Schramm Holding
Met een hoofdkantoor in Duitsland en een notering op de beurs in Hong Kong Stock Exchange produceert het bedrijf coatings voor plastics, metalen en elektrische isolatie. Het bedrijf heeft in de laatste drie jaar haar bedrijf met 18 procent jaarlijks laten groeien. De omzet in 2010 bedroeg 115 miljoen euro met een EBITDA van 13,3 miljoen euro.

Het Zuid-Koreaanse SSCP
SSCP heeft een sterke positie in de Koreaanse mobile telefoon markt en levert ook coatings aan een breder elektronisch segment. Iets meer dan de helft van de omzet van Schramm Holding AG en SSCP samen wordt verdient in Azië. “Met deze aankoop laten we zien dat we een snellere duurzame groei willen bewerkstelligen in samenwerking met een uitbreiding van ons wereldleiderschap in onze kern activiteiten”, aldus Leif Darner, verantwoordelijk voor de coating-activiteiten. Hij voegt hieraan toe dat het uitstekende kansen biedt om onze coating-activiteiten significant te laten groeien in Azië.