BAM krijgt order van 85 miljoen euro vanuit Liberia en Jordanië

BAM International, de werkmaatschappij van BAM Groep heeft twee opdrachten ontvangen in Jordanië en Liberia, aldus een persbericht vrijdag. In Jordanië gaat het om een uitbreiding van een kademuur en in Liberia gaat het om de bouw van een 600 meter lange kademuur. De gezamenlijke contractwaarde voor beide projecten bedraagt voor BAM circa 85 miljoen euro. Het aandeel BAM Groep noteert op de Amsterdamse beurs omstreeks 12:19 een winst van 4,2 procent op een koers van 4,49.

Jordanië
RTG kranen <a href='/aandeel/22-bam'> BAM </a> In Jordanië zal de grootste bouwbedrijf van Nederland de kademuur met 460 meter verlengen en het aangrenzende terrein ontwikkelen tot een containeroverslag voor mobiele RTG-kranen. Deze opdracht komt van Aqaba Container Terminal waar BAM International al sinds 2006 mee samenwerkt. Door een verlenging van de kademuur kunnen grotere containerschepen aanmeren. De terminal speelt een cruciale rol in de economie van Jordanië en verschaft toegang tot de Jordaanse markt en tevens het overslagpunt voor vrachtverkeer naar andere landen in de regio.

go markets beurs beleggenLiberia
BAM Infraconsult zal voor de opdracht in Monrovia, de hoofdstad van Liberia, verantwoordelijk zijn en deze opdracht komt van APM Terminals. Door de bouw van een de nieuwe kademuur zal er in Monrovia een complete modernisering van de overslagfaciliteiten plaatsvinden.